לפני שפורצים עם החברה החדשה לעולם ניגשים לגישור הייטק
מהרגע שבו יצאתם לאוויר העולם עם המיזם שלכם, אתם עושים את הכל כדי להפוך אותו לחברת הייטק פורצת דרך ומצליחה. אתם ביחד עם השותפים העסקיים
אף אחד מאיתנו לא מתכנן בשום שלב את הרגע שבו שותפות עסקית תתפרק. כשאנחנו יוצאים לדרך משותפת עם השותפים שלנו, אנחנו רוצים להאמין שהכל יתנהל כשורה ושנצליח לצעוד בדרך המשותפת במשך שנים, להרוויח ביחד ולהנות מניהול משותף. אולם עם כל החלומות הגדולים האלו, לפעמים אנחנו צריכים להכיר במציאות, והמציאות היא שלפעמים הדברים לא מתנהלים בדיוק כמו שחשבנו ותכננו.
אחד הדברים שהכי חשוב להגדיר עוד לפני שתתחילו לעבוד ביחד הוא מה קורה ברגע שבו הדרכים שלכם צריכות להתפצל מסיבות כאלו ואחרות. תהליכים כמו בוררות, למשל, הם אופציה אפשרית לגמרי, וחלק מהצדדים אף פונים לתהליך של גישור עסקי כדי לנסות ולנהל את העניינים בצורה שמתאימה לשני הצדדים.
על מנת שתוכלו לדעת מה בדיוק קורה במסגרת ההליך של גישור עסקי, הכנו לכם כאן כמה פרטי מידע שממש לא כדאי לפספס.
גישור עסקי הוא הליך שבו שני הצדדים רוצים להגיע לכדי הסכם משותף על מנת לשמור על כמה שיותר אינטרסים משותפים לצד פתרון של חילוקי דעות שונים. גישור עסקי יכול להתנהל בין שני שותפים של אותו העסק שמעוניינים לצאת לשתי דרכים נפרדות, בין עובדים למעבידים בנושא שכר, תנאים, התנהלות ועוד, בין ספקים ללקוחות בנושא סחורות, תשלום ועוד. הרבה פעמים בחיים אנחנו עומדים בפני מצב שבו דברים שתכננו לא יוצאים לפועל כפי שחשבנו בשל מגוון סיבות לגיטימיות שמתרחשות בחיים – עיכובים, טעויות אנוש, מחלוקות, וויכוחים ועוד.
על מנת שמצבים כאלו יוכלו להגיע לכדי פתרון מעשי, הוגן וטוב לשני הצדדים, כדאי מאוד לפנות להליך של גישור עסקי.
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!
גישור עסקי הוא תהליך שיכול להתקיים בין שני צדדים שמעוניינים להגיע להסכמה. לצערנו, פעמים רבות שני הצדדים אינם מעוניינים לקיים שיח בריא ביניהם, ועל כן הם בוחרים לגשת מיד אל שלבים של בוררות או משפט. שלבים אלו הם נוקשים יותר, מעמיקים בדרך כלל את הפער בין שני הצדדים ובסופו של דבר מגיעים לידי הכרעה שתלויה אך ורק בגורם השלישי. מתהליכים אלו אחד הצדדים או יותר עלולים להיפגע.
לעומת זאת, פנייה אל גישור עסקי יכולה להתקיים כאשר שני הצדדים מעוניינים בהחלט להגיע לכדי הסכמה, לייצר ביניהם שיח פתוח ותקשורתי שיוכל להביא לתוצאות פשרה, שגם יענו על כמה שיותר אינטרסים משותפים וגם יוכלו להגיע לאמצע שטוב לשני הצדדים. גישור עסקי מתקיים בין שני צדדים שיש להם נגיעה עסקית משותפת. שותפים שהגיעו למצב של חוסר הסכמות, עובדים שמעוניינים בתהליך גישור עסקי אל מול המעבידים שלהם מסיבות שונות, ספקים ולקוחות שנתקלים בבעיות במהלך העבודה המשותפת ועוד.
הליך גישור עסקי הוא הליך שיכול להתנהל בצורה טובה ושקולה אך ורק בתנאי שבין הצדדים לא קיים "דם רע". למעשה, במסגרת גישור עסקי עולים כל נושאי הדיון על השולחן בצורה פתוחה וברורה, ושני הצדדים מוזמנים להציג את דעותיהם ומחשבותיהם בפני המגשר וכן אחד בפני השני. באופן הזה, בתיווך של המגשר ובעזרתו הניטרלית לחלוטין, יכולים שני הצדדים להוביל את המחלוקת לכדי פתרון טוב שמקובל על שניהם.
תהליכים של גישור ידועים בתור תהליכים נעימים יותר, קצרים יותר ועם מטרה משותפת לשני הצדדים – להגיע לכדי הסכמה על כמה שיותר סעיפים. בעוד שבמעבר של תהליכים כמו משפט תמצאו את עצמכם מתגלגלים במשך זמן רב עם דיונים, תהליך הגישור הוא קצר יותר ומתנהל בצורה אחרת.
גם בתהליכים של בוררות וגם בתהליכים של משפט, הצדדים מגיעים אליהם על מנת לקבל הכרעה שתתקבל על ידי צד שלישי. ההכרעה הזו לא תמיד תתאים לשני הצדדים – להיפך, הרבה פעמים היא תדבוק בגרסה של צד אחד ותכריע לטובתו, על חשבון, כמובן, האינטרסים של הצד השני.
גישור עסקי, לעומת זאת, הוא תהליך בו המגשר לא מכריע את תוצאת השיח. התפקיד של המגשר הוא להוות מעין צד שלישי שמאזין לדברים הנאמרים בדיון ולצורה שבה נאמרים הדברים, אבל התפקיד שלו הוא אינו להכריע את הדיון, אלא רק לנווט אותו לכיוונים מסויימים שיוכלו לעזור לצדדים להגיע לידי הכרעה בעצמם.
המטרה של הליך גישור עסקי היא ליישב את הדברים בצורה מוסדרת ובהירה לשני הצדדים, והמגשר תפקידו לשפוך אור על ההשלכות של כל דרך פתרון מוצעת, אך בשום אופן לא להביע את דעתו האישית או לקבוע בצורה זו או אחרת את דרך הפתרון האידיאלית בעיניו. לפיכך, שותפים עסקיים שהיחסים ביניהם עולים על שרטון ואינם מסוגלים לקיים ביניהם שיח פתוח ומכבד – הליך גישור עסקי עלול להיות מאוד לא יעיל עבורם.
תהליך של גישור עסקי הוא אמנם תהליך קצר, אך מתקיימים בו כמה שלבים שחשוב להכיר. במהלך הדרך המגשר יהיה נוכח בשיחות שמתקיימות בין שני הצדדים. לאחר הדיונים הראשוניים, כל אחד מהצדדים יוכל לגשת אל המגשר באופן אישי ולשוחח איתו. שלב זה מתקיים בדרך כלל כאשר אחד הצדדים מעוניין לספר למגשר דברים שלא בנוכחות הצד השני, שיוכלו לעזור למגשר בהמשך לנווט את דרכי הדיון כראוי.
בשלב האחרון תתקיים שיחה נוספת בנוכחות שני הצדדים והמגשר, ובה יציג המגשר את האפשרויות הסופיות לפני ששני הצדדים מקבלים החלטה. המגשר בשלב הזה צריך לפעול במקצועיות מירבית, שכן הוא אמור להציג בניטרליות מוחלטת לצדדים את האפשרויות העומדות בפניהם כעת, את ההשלכות של כל אחת מהאפשרויות שבה הם עשויים לבחור וכן ניסיון לקרב בין שני הצדדים על ידי הצגת האינטרסים של הצד השני.
חשוב לזכור שהמטרה של הליך גישור עסקי היא מטרה שאמורה להיות משותפת בין שני הצדדים, והיא להגיע לכדי הסכמות. בהתאם, גישור עסקי צריך להתנהל באופן שמקדם את הדיון ולא מעכב אותו, ושיתוף הפעולה של כל הצדדים נדרש לאורך כל ההליך.
כשמסתכלים על תהליכים כמו בוררות, בדרך כלל ייבחר בורר שיש לו ידע בדיון שהוא מקיים. למשל, בורר בין שני צדדים שמגיעים מתחום ההנדסה, בדרך כלל ייבחר על פי ההסמכה והידע שלו בתחום ההנדסה, כך שיוכל להכריע בין שני הצדדים בצורה מושכלת ולא רק על פי רצונו החופשי וההיגיון האישי שלו, אלא גם על פי ההיגיון המקצועי שלו.
המגשר העסקי, להבדיל, לא חייב להגיע מהתחום המדובר בדיון, והוא יכול להיות כל אדם אשר ההיגיון הבריא שלו, יכולות ההקשבה, כישורי ניהול הדיון שלו וההתנהלות הנעימה שלו כולם באים לידי ביטוי בהתנהלות שלו, הן בתור בן אדם והן בתור מגשר. אין כאן קורסים או הכשרות מקצועיות שהמגשר צריך לעבור, וכיום כל אדם שמעוניין לעסוק בגישור יכול בהחלט לעשות זאת.
תפקיד המגשר, אם כך, הוא תפקיד מכריע בדיון בין שני הצדדים. בעוד שהליכים אחרים הם נוקבים יותר ומתנהלים בצורה קרה יותר, הליך הגישור הוא עדין יותר ובא במטרה לפייס בין שני הצדדים על ידי הגעה להסכמות משותפות. אם כך, המגשר צריך להיות מקצועי ולדעת בדיוק מה הוא עושה, לפעול ברגישות ומתוך רצון אמיתי להקשיב ולהגיע לכדי פתרון, לשמור על סודיות מלאה במהלך התהליך – גם בין הצדדים וגם בין הדיון עצמו לבין העולם החיצוני לדיון.
המגשרים צריכים לעשות עבודה אישית כדי לרכוש את הכלים הייעודיים על מנת להצליח ולבצע את העבודה שלהם כמו שצריך, על הצד הטוב ביותר ועם מטרה אחת ברורה – להצליח ולגשר בין כמה שיותר מקרים.
אז נכון, אמנם מגשר עסקי אינו צריך לעבור הכשרה כלשהי, אך הוא בהחלט צריך להחזיק ביכולות גישור לא פחות מנפלאות, הכוללות יכולת קשב והכלה, שמירה על ניטרליות לאורך כל ההליך, סבלנות, הוגנות ואחריות.
במדינת ישראל קיימים לא מעט ארגונים שמתעסקים בגישור מכל הסוגים – גישור עסקי, גישור בין בני זוג, גישור בעולם הצרכנות, גישור בין מדינות במציבים מדיניים מסוימים, גישור בין שכנים, גישור במקום העבודה, גישור בנושאים אישיים כמו ירושה ועוד.
המגשרים שנותנים את שירותיהם באמצעות ארגוני הגישור הללו עוברים בדרך כלל הכשרה פנימית של הארגון, שמציבה אותם בפני סימולציות, מצבים שונים והתמודדות עם דילמות שמסייעות להם בהמשך להציע שירותי גישור מקצועיים לציבור הרחב.
בעת בחירת ארגון למעבר הליך של גישור עסקי, חשוב לוודא שמדובר בארגון מקצועי, בעל וותק וניסיון רבים, ובעל מוניטין חיובי. ארגון שמחזיק במספר הצלחות גבוה הוא ארגון שניתן לסמוך עליו, ולהבטיח במאת האחוזים שתוצאות ההליך שיתקבלו ממנו יהיו לשביעות רצון שני הצדדים.
גישור עסקי מהווה פיתרון הרבה יותר זול והרבה יותר יעיל. חשוב להבין שמבחינה כלכלית, גישור עסקי הוא התהליך המשתלם ביותר. ברגע ששני הצדדים רוצים בכך, הם יכולים לחסוך עלויות גדולות של עורכי דין, מערכת המשפט והוצאות נוספות כמו הנפקת מסמכים וכו'. בתהליך גישור עסקי ניתן להגיע לפשרות ללא הוצאות גדולות ותוך זמן קצר, ולכן אם השיח והתקשורת ביניכם לבין הצד השני במחלוקת מתקיימים בצורה טובה – זהו בהחלט ההליך המומלץ ביותר לגשת אליו.
אנחנו במרכז הישראלי לגישור ובוררות נשמח לפגוש אתכם וללוות אתכם במסגרת הליך גישור עסקי שיוביל אתכם אל עבר התוצאות הרצויות. נתראה!
גישור עסקי הוא הליך שבו שני הצדדים רוצים להגיע לכדי הסכם משותף על מנת לשמור על כמה שיותר אינטרסים משותפים לצד פתרון של חילוקי דעות שונים.
המרכז הישראלי לגישור ובוררות הינו תולדה של שיתוף פעולה לאומי של 30 הארגונים המובילים בישראל, לצורך יישוב סכסוכים על ידי שופטים בכירים בדימוס ומומחים במגוון תחומי משפט, כלכלה, ניהול משברים ומשא ומתן.
גישור, בוררות ויישוב סכסוכים, הן למגזר הפרטי והן למגזר העסקי, בארץ או בעולם.
אנשי המקצוע במרכז הישראלי לגישור ובוררות הם מהשורה הראשונה בישראל. יחד עם זאת, אנו שומרים על מחירים הוגנים ונגישים, שיהיו זולים עבורך משמעותית מהליכים בבתי המשפט.
מהרגע שבו יצאתם לאוויר העולם עם המיזם שלכם, אתם עושים את הכל כדי להפוך אותו לחברת הייטק פורצת דרך ומצליחה. אתם ביחד עם השותפים העסקיים
עולם הנדל"ן מעניין אתכם מאז ומתמיד ורק לאחרונה לקחתם בו חלק באמצעות עסקת רכישה? עוסקים בעולם הנדל"ן למחייתכם ונתקלים בלא מעט מחלוקות ומכשולים לאורך הדרך
גישור עסקי הוא אחד הדברים הנפוצים היום במדינת ישראל בפרט ובעולם בכלל. הסיבה לכך היא ברורה – יותר ויותר אנשים מתמודדים עם מחלוקות ואי הבנות
לא מעט אנשים מגיעים לכדי מחלוקת ואי הסכמות עם אנשים שקשורים אליהם בצורה כזו או אחרת. אין סוף למקרים שבהם שכנים, בני זוג, עובדים ומעבידים
הליכי גישור הם כאלו שידועים בתור הליכים סולידים ונעימים, באופן יחסי, ליישוב סכסוכים. אל הליך הגישור ניגשים אנשים שמתקיימת ביניהם מערכת יחסים מכל סוג שהוא
כל אדם שיוצא לדרך עם עסק חדש, מביא איתו משאלה גדולה להצלחת העסק. ברגע שמדובר על עסק שיוצא לדרך עם יותר משותף אחד, המשאלה הזו
זכויות יוצרים © 2020 כל הזכויות שמורות - המרכז הישראלי לגישור ובוררות
צריכים עזרה? אנחנו פה בשבילכם