מחירון גישור מעודכן ל-2025

הישראלי לגישור ובוררות 1 מחירון גישור מעודכן ל-2025

כמה היינו רוצים שהכל ילך לנו חלק בחיים, שנוכל להגיע להסכמות תמיד מבלי להתווכח, ושכל מה שנרצה שיצא לפועל – אכן ייצא לפועל. אולם החיים מלאים בהפתעות, והרבה פעמים אנחנו מגיעים למצב שבו אנחנו ניצבים אל מול מי שהיינו בטוחים שיהיה השותף העסקי הכי טוב שלנו, העובד הכי טוב שלנו או הלקוח הכי טוב שלנו ולפתע מתרחש סכסוך ביננו ואנחנו מגלים שקיימת בינינו תהום ענקית של חוסר הסכמות.

אנחנו פה כדי לספר לכם שבמקרים רבים מומלץ לפתור את המחלוקות באמצעות גישור ולאו דווקא באמצעות הליכים משפטיים אשר יכולים לקחת שנים ארוכות. כדי שתבינו לקראת מה אתם הולכים, ריכזנו לכם כאן פרטים שחשוב להכיר לפני שפונים לתהליך של גישור, כולל מחירון גישור מעודכן ועוד כמה תשובות לשאלות שבוודאי מעסיקות אתכם.

מחירון גישור מעודכן ל-2025

מחירון גישור הוא עניין שמשתנה בין חברת גישור אחת לבין חברת גישור אחרת, משתנה בהתאם לנושא הגישור, משתנה בהתאם לאורך התהליך, משתנה בהתאם לאופי ועברו של המגשר ועוד. המחירים שנציין כאן כרגע הם טווח כללי של מחירים, והם עשויים כמובן להשתנות בהתאם לתהליך הגישור הפרטי שלכם:

תוכן עניינים

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!

מחיר לגישור בנושא גירושין

גישור בנושא גירושין מתומחר לפי שעת גישור ומורכבות ההליך. עלות שעה אחת של גישור נעה בין 600 ש"ח ל-750 ש"ח פלוס מע"מ מכל צד, בהתאם למאפייני המקרה, מידת המורכבות והיקף הזמן הנדרש להגעה להסכמות. 

כתיבת הסכם הגישור, הכוללת את סיכום התהליך, ניסוח מדויק של ההבנות בין הצדדים והכנת המסמך לחתימה, מתומחרת בין 7,000 ש"ח פלוס מע"מ ל-12,000 ש"ח פלוס מע"מ משני הצדדים, בהתאם למורכבות ההליך ולצרכים הספציפיים של הצדדים.

התמחור הגמיש והמותאם מבטיח תהליך אישי וממוקד, המלווה על ידי מגשרים מנוסים, המקדישים תשומת לב לכל פרט ולכל שלב בדרך. אנו במרכז הישראלי לגישור ובוררות מחויבים להעניק טיפול מקצועי, דיסקרטי ויעיל, המכוון ליצירת פתרונות ארוכי טווח המותאמים באופן מלא לצרכים ולרצונות של שני הצדדים.

מחיר לגישור בנושאים מסחריים ובנושאים מגוונים נוספים 

הליך הגישור בסכסוכים מסחריים ובנושאים מגוונים נוספים מתומחר בהתאם להיקף הדיון והצרכים של הצדדים המעורבים.

עלות שעת גישור נעה בין 500 ש"ח פלוס מע"מ לשעה מכל צד ל-800 ש"ח פלוס מע"מ לשעה מכל צד.

גישור זה מנוהל על ידי מגשרים מקצועיים בעלי ידע וניסיון עשיר ביישוב סכסוכים בתחומים שונים. התהליך מתאים למגוון סוגי מחלוקות הדורשות פתרונות מקצועיים, יעילים ואפקטיביים, תוך שמירה על דיסקרטיות והתאמה אישית לצרכי הצדדים. 

הגישור מספק מענה מדויק ושקול, המוביל לתוצאות הוגנות ומותאמות לטווח הארוך.

מחיר לגישור אשר מתבצע ע"י שופט בדימוס

גישור המתבצע על ידי שופט בדימוס מתומחר בהתאם לניסיון המקצועי הגבוה של המגשר ולמורכבות ההליך. עלות שעת גישור נעה בין 900 ש"ח פלוס מע"מ לשעה מכל צד ל-1,250 ש"ח פלוס מע"מ לשעה מכל צד.

הליך גישור זה מנוהל על ידי שופט בדימוס, המביא עמו שנות ניסיון רבות בניהול סכסוכים מורכבים בבתי המשפט וביישוב מחלוקות במגוון תחומים. הידע המשפטי העמוק, בשילוב עם הבנה רחבה של דינמיקות בין צדדים בסכסוך, הופכים הליך זה למקצועי וממוקד במיוחד.

הליך זה מבטיח גישור מקצועי ברמה הגבוהה ביותר, המשלב גישה עניינית ומכבדת עם מיומנויות שיפוטיות מוכחות, ליצירת פתרון יעיל והוגן עבור כל המעורבים.

כמה משקל צריך לתת למחיר כשבוחרים מגשר?

המחיר של תהליך הגישור הוא זול ונוח יותר בצורה משמעותית מאשר המחיר של הליכים משפטיים כאלה ואחרים, זאת הודות לגורמים כמו אורך התהליך, אופי התהליך ועוד. ועדיין, יש כמה גישות שונות כאשר מסתכלים על מחירון גישור – רוב האנשים כמובן מנסים לחסוך כסף איפה שניתן, גם כשמדובר בגישור, ולכן יקחו בחשבון את אורך התהליך מצד אחד ומצד שני גם את התמחור הפרטי של כל מגשר.

אם תשאלו אותנו, להבדיל ממקומות אחרים שבהם אפשר לחסוך כסף, כמו להעדיף רכישת בגד כזה או אחר בהתאם למחיר שלו, כאשר מדובר על גישור מדובר על תהליך שחשוב מאוד שיביא עימו תוצאות טובות – אחרת אין לו ערך אמיתי. לכן, בחירת המגשר לא צריכה להיות תלויה באופן מוחלט במחיר הגישור, אלא צריכה גם להתחשב בכישורי המגשר.

מחירון גישור
מחירון גישור

ואם כבר מדברים על מחירים, מה לגבי התהליך?

תהליך הגישור מתבצע בצורה שבה שני הצדדים נפגשים עם צד שלישי, המגשר, במטרה להגיע לכדי הסכמה. הצדדים שמגיעים בדרך כלל אל תהליך הגישור הם צמדים שמורכבים מבני זוג שמעוניינים להיפרד או להגיע לכדי הסכמות, שותפים עסקיים, מעביד ועובד, מדינות עם סכסוך מדיני, בני משפחה שמתדיינים על ענייני ירושה, בין לקוחות לנותני שירות, בין שכנים בין עיריות לבין אזרחים ועוד.

העניין עם תהליך הגישור שהופך אותו לשונה מתהליכים אחרים כמו דיונים בבתי המשפט, בוררות ועוד הוא שמדובר כאן על תהליך שבו שני הצדדים מעוניינים בשיח פתוח, הם מחזיקים באינטרסים משותפים כמו גם חילוקי דעות, ולכן מעוניינים להגיע לידי פתרונות משותפים שמקובלים על שני הצדדים.

לסיכום

הצדדים אשר מצויים במחלוקת, פונים לגישור ברצון לסיים עם העניין כמה שיותר מהר בכמה שיותר יעילות. הרצון הזה משותף גם לשני הצדדים שישמחו לצאת לשגרה לאחר ההסכם החדש.
המגשר, תפקידו לנווט את הדיון בין שני הצדדים למקומות הרלוונטים שיוכלו לסייע להם להגיע לכדי הסכמה. הוא צריך להציג בפני הצדדים את האינטרסים המשותפים, את האינטרסים המנוגדים ואת חילוקי הדעות, לשוחח איתם על ההשלכות שעשויות להיות לכל דרך פתרון שבה הצדדים יבחרו, לנסות לקרב ביניהם ולהביא אותם לכדי פשרה בנושאים הבעייתיים, ולבסוף לנסח חוזה ברור שעל פיו יצטרכו שני הצדדים לנהוג מאותו הרגע. 

כשבוחרים בהליך גישור מדובר בהשקעה שמחזירה את עצמה, שכן הליכים דרך בתי המשפט יעלו, תמיד, הרבה יותר.

יש לכם שאלות נוספות על גישור? המומחים של המרכז לגישור ובוררות פה למענכם!

שאלות נפוצות

מטרתו של הליך הגישור הוא לקחת את שני הצדדים ולקרב ביניהם, מתוך ידיעה שלשניהם יש גם נקודות של אינטרסים משותפים וגם נקודות של חוסר הסכמה. כלומר, בסופו של תהליך הגישור יכולים שני הצדדים לצאת כאשר הם קיבלו את הדברים שהיו חשובים להם, לצד דברים שהם ויתרו עליהם בשל רמת חשיבות נמוכה יותר.

המרכז הישראלי לגישור ובוררות הינו תולדה של שיתוף פעולה לאומי של 30 הארגונים המובילים בישראל, לצורך יישוב סכסוכים על ידי שופטים בכירים בדימוס ומומחים במגוון תחומי משפט, כלכלה, ניהול משברים ומשא ומתן.

גישור, בוררות ויישוב סכסוכים, הן למגזר הפרטי והן למגזר העסקי, בארץ או בעולם.

אנשי המקצוע במרכז הישראלי לגישור ובוררות הם מהשורה הראשונה בישראל. יחד עם זאת, אנו שומרים על מחירים הוגנים ונגישים, שיהיו זולים עבורך משמעותית מהליכים בבתי המשפט.

ההבדלים בין גישור לבוררות נובעים כולם מכך שבגישור הצדדים מחזיקים באחריות ובשליטה בסכסוך ואינם מעבירים את סמכות ההכרעה למגשר.

כאשר יש צורך במזעור החשיפה לעלות הכרוכה ביישוב הסכסוך, שמירה על השליטה על תהליך יישוב המחלוקות, הסדר מהיר, שמירה על סודיות בנוגע למחלוקת, או שימור או פיתוח של מערכת יחסים עסקית הבסיסית בין הצדדים לסכסוך.

ניתן להשתמש בגישור בכל שלב של סכסוך. לפיכך, ניתן לבחור בו כצעד ראשון לקראת פתרון המחלוקת לאחר שכל משא ומתן שניהלו הצדדים לבדם נכשל. ניתן להשתמש בגישור גם בכל עת במהלך התדיינות משפטית או בוררות כאשר הצדדים מעוניינים להפסיק את ההתדיינות או הבוררות כדי לבחון אפשרות של פשרה.

כללי הגישור קובעים כי עלויות הגישור (דמי הניהול של המרכז, שכר טרחת המגשר וכל שאר הוצאות הגישור) יחולו בחלקים שווים על ידי הצדדים. הצדדים רשאים להסכים לשנות את הקצאת עלויות זו.

מידע נוסף