בוררות הייטק

הישראלי לגישור ובוררות 1 בוררות הייטק

איך בוררות הייטק יכולה להציל את הסטארט אפ שלכם?

המילה הייטק היא מילה שכבר שגורה בפיות של כל אזרח במדינת ישראל, בין אם הוא מאלו שעובדים בחברת הייטק, בין אם הוא משקיע בחברות כאלו, ובין אם עבורו עבודה בהייטק היא מטרה ושאיפה. כבר כמה וכמה שנים שמדינת ישראל מוגדרת בתור בירת ההייטק העולמית, משום שכמות הסטארט אפים וחברות ההייטק שיוצאים מפה עולה על כל דמיון, וכובשת כל פיסה טכנולוגית בעולם. אם אתם שותפים שנמצאים בהקמה או ניהול של סטארט אפ חדש ונתקלים בבעיות, היום אנחנו רוצים להציג בפניכם אופציה של בוררות הייטק שיכולה, לא פחות ולא יותר, להציל את הסטארט אפ שלכם.

תוכן עניינים

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!

בוררות הייטק – מהי?

בוררות הייטק היא הליך בוררות שמיועד באופן ספציפי לחברות הייטק ולשותפים העסקיים בהן. רבות חברות ההייטק שאותן מנהלים לפחות שני שותפים, שלעיתים יוצאים לדרך ביחד ונתקלים בלא מעט בעיות, מורכבויות או מחלוקות לאורכה. ברגע שעולה מחלוקת כזו, בין אם היא במישור הכלכלי, התעסוקתי, הניהולי, הטכנולוגי או כל מישור אחר, היא חייבת להיפתר על מנת להוביל את הצדדים לכדי ניהול משותף שהכל מתקתק בו כמו שצריך, בלי סימני שאלה ואי הסכמות.

בוררות הייטק היא הליך שנכנס לתמונה ברגע שעולים אותם סימני שאלה, וברגע שמחלוקות מתעוררות בין השותפים. במסגרת בוררות הייטק שני הצדדים חייבים להסכים שזהו התהליך הנבחר, משום שבמסגרתו השליטה תצא מהידיים שלהם – והם צריכים להיות מודעים לכך ולהסכים לזה.

מה קורה במסגרת בוררות הייטק?

הליך בוררות הייטק הוא הליך שבו שני הצדדים מגיעים אל שולחן הדיונים, כשאליהם מצטרף הבורר. הבורר ישמע את כל הטענות של כל אחד מהצדדים, והוא יהיה זה שיחליט על דרך הפתרון האידיאלית עבורם לסיום המחלוקת. את הדרך הזו יצטרכו שני הצדדים לכבד, בין אם הם אלו שהציעו אותה ובין אם לאו. כמובן שהבורר יבחר תמיד את הדרך שנראית טובה יותר בעיניו, למען הצלחת השותפים.

בוררות הייטק לצד הליכי יישוב סכסוכים אחרים

הליכי יישוב סכסוכים הם הליכים שמגיעים בכל מיני צורות – משא ומתן, גישור, בוררות ועוד. כמובן שלצידם קיימים גם הליכים משפטיים שבהם ניתן לבחור, אך אלו הם הליכים שמביאים איתם מאפיינים אחרים לחלוטין.

כל אחד ואחד מההליכים האלו מביא איתו יתרונות וחסרונות, ואם נסתכל על בוררות הייטק באופן ספציפי נבין שהיתרונות שלה הם רבים:

  1. בוררות הייטק אינה משאירה סימני שאלה, ואינה מאפשרת קבלת החלטות עצמאית. הנקודה הזו היא יתרון גדול לצד הליכי יישוב סכסוכים אחרים, משום שהיא הופכת את הבוררות למעין "בית משפט" קטן שבו שני הצדדים מציגים את הטענות שלהם אך נותנים לגורם שלישי להחליט על "גזר הדין", הלא הוא דרך הפעולה הרלוונטית עבורם מתום ההליך והלאה.
  2. אל בוררות הייטק ניתן להגיע בכל מצב – במצב שבו התקשורת בין הצדדים פתוחה וטובה, וגם במצב שבו התקשורת ביניהם לוקה בחסר. בשני המצבים יהיו אלו הבוררים שיקבלו את ההחלטות עבור הצדדים, ולכן מלבד הצגת הטענות של הצדדים – הם אינם צריכים עוד לקחת חלק פעיל בדיון בעניינם.
  3. הליך בוררות הייטק הוא הליך קצר וממוקד. לעומת הליכים משפטיים, לדוגמה, שיכולים להתפרש על פני זמן רב שמגיע גם לחודשים ולשנים בחלק מהמקרים, בוררות הייטק יכולה להסתיים תוך מספר ימים ספורים או שבועות בודדים.

     

  4. הליך בוררות הייטק שומר על הוגנות לאורך כל הדרך. למעשה, עוד בתחילת הדרך על מנת להגיע לבוררות הייטק צריכים שני הצדדים להגיע להסכמות ביניהם בכך שהם מכבדים את התהליך ואת ההחלטות שיתקבלו על ידי הבורר במסגרתו.

איפה ניתן לעשות בוררות הייטק?

אם הגעתם למצב שאתם זקוקים להליך בוררות הייטק, פנו אלינו למרכז הישראלי לגישור ובוררות ונוכל להעניק לכם הליך בוררות הייטק מקצועי, איכותי ושיובל אתכם בחזרה אל המסלול המשותף שלכם, בלי מחלוקות ובלי אי הסכמות. אצלנו במרכז תוכלו למצוא בוררים מנוסים ומקצועיים שכבר התמודדו עם לא מעט מורכבויות והליכים שונים מכלל הקשת, וכחלק ממנה גם מורכבויות שקשורות בעולם ההייטק.

אצלנו במרכז תוכלו לבחור לצד בוררות הייטק בכל הליך אחר של יישוב סכסוכים שיכול לסייע לכם, אז צרו איתנו קשר ונשמח לייעץ לכם על ההליך המדויק לכם.

שאלות נפוצות