גישור הייטק

הישראלי לגישור ובוררות 1 גישור הייטק

מהו גישור הייטק?

ישראל נחשבת היום לבירת ההייטק העולמית, ויש לכך סיבה טובה – בארץ מסתובבים מאות יזמים עם רעיונות טכנולוגים מהשורה הראשונה, שיש להם פוטנציאל אדיר לשנות את העולם כפי שהוא היום. הרבה מחברות ההייטק בארץ מונפקות בבורסה ואף נרכשות במיליוני דולרים על ידי חברות אחרות, וכל זה מתחיל ברגע אחד קטן שבו הסטארט אפ מתחיל את דרכו במשרד קטן בארץ. הרבה אנשים יוצאים לדרך ביחד עם שותפים עסקיים, וברגעי האמת כמו מכירות, הנפקות ועוד נתקלים בבעיות, ויכוחים ומחלוקות. גישור הייטק נועד לפתור בדיוק את הבעיות האלו, ולכן חשוב שנדבר עליו קצת יותר בהרחבה.

תוכן עניינים

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!

גישור הייטק – מהו בכלל?

גישור הייטק הוא הליך שאליו יכולים להגיע השותפים שהקימו את הסטארט אפ או את חברת ההייטק על מנת לפתור מחלוקות. עולם ההייטק הוא עולם שבו מחלוקות הן ממש לא דבר נדיר, להיפך – הן דבר מאוד נפוץ. המחלוקות האלו יכולות לבוא לידי ביטוי בשלבים שונים לאורך הפיתוח, בין אם במישור העסקת עובדים, בין אם במישור תשלומים, במישור גיוס כספים ומשקיעים, במישורי הנפקות, רכישות, מכירות ועוד. המחלוקות האלו עלולות להוביל את השותפים לכדי פיצוץ העסק, וחבל.

גישור הייטק בא במטרה לעצור את התגלגלות כדור השלג הזה, ולשים לו סוף. במסגרת הליך גישור הייטק השותפים יכולים להגיע לכדי הבנות משותפות, ולעלות שוב על דרך המלך בדרך להצלחת העסק.

מה מבדיל גישור הייטק מהליכי גישור אחרים?

הדבר הבולט ביותר שקשור בגישור הייטק הוא כובד המשקל של ההליך. על כפות המאזניים של גישור הייטק מונחים כמה מרכיבים שמשקלם גדול ביותר, בין אם מדובר בכספים, יחסים בין אישיים, יחסים עסקיים ועוד, ובחלק מהמקרים אפילו משקיעים, התחייבויות, הנפקות ועוד. ברגע שגישור הייטק מתקיים כהלכה – הוא יכול להוביל אל עבר סיום הסכסוך שיסייע לצדדים לחזור אל הדרך המשותפת שלהם כדי להפוך את המיזם לסטראט אפ, את הסטארט אפ לחברת הייטק, ואת חברת ההייטק לחברה שמונפקת בבורסה, עושה אקזיט ועוד. זאת לעומת הליכי גישור אחרים שמשקלם יכול להיות הרבה פחות כבד, ובהם הרבה פחות דברים חשובים עומדים על כף המאזניים.

מה קורה במסגרת גישור הייטק?

גישור הייטק הוא הליך שבמסגרתו מתלווים אל שני השותפים בסטארט אפ או בחברת ההייטק מגשר. המגשר תפקידו לשמור על ניטרליות ואובייקטיביות מוחלטת לאורך כל ההליך, ובמקביל לשפוך אור על כל אחת מדרכי הפתרון שהשותפים עצמם יציעו לפתרון המחלוקת. המגשר לא יביע בשום שלב את דעתו או יצהיר על הדרך הטובה בעיניו, אלא יתן לשותפים להגיע לכדי תובנות בעצמם, לאור ההשלכות שהציג בפניהם עבור כל דרך פתרון.

האם קיימים הליכים אחרים שאינם גישור הייטק שיכולים לסייע?

בהחלט כן. הליך גישור הייטק הוא אחד מיני כמה הליכים רלוונטים שיכולים לסייע למחלוקת מעולם ההייטק להגיע לסיומה, וביניהם הליך המשא ומתן שמתקיים בין שני הצדדים בלבד, הליך הבוררות שבו אל הצדדים חובר בורר שמקבל עבורם את ההחלטה, דיונים בבית המשפט ועוד.

הליך גישור הייטק הוא הליך שבו רבים בוחרים מכמה טעמים ברורים:

  1. הליך גישור הייטק עדיף על הליכים משפטיים. הליכים משפטיים ידועים כהליכים ארוכים, מתישים ומתסכלים שיכולים להתפרש על פני חודשים ארוכים ואפילו שנים רבות, לעומת הליך גישור שידוע בתור קצר, ממוקד ומדויק.
  2. הליך גישור הייטק הוא הליך שבו מצטרף מגשר אל הצדדים, אך הוא כאמור אינו זה שיקבל עבורם את ההחלטה. עצם העובדה הזו מאפשרת לצדדים לשמור על עצמאות בכל הנוגע לקבלת ההחלטות עבור העסק שלהם, ולא להיות תלויים בגורם שלישי.
  3. הליך גישור הייטק הוא הליך ברור ומסודר שבו כל אחד מהצדדים יכול להביא לידי ביטוי את הטענות והרצונות שלו. עצם ההתנהלות הזו מאפשרת לצדדים לשמור על חופש ביטוי והבעה מוחלטת של כל הדברים אותם הם רוצים לשתף, לספר או לחלוק, וכך לייצר סביבת דיון נעימה שניתן לקבל ממנה מסקנות רלוונטיות.

המרכז הישראלי לגישור ובוררות – המקום לעשות בו גישור הייטק

אנחנו במרכז הישראלי לגישור ובוררות מציעים לכם הליך גישור הייטק מהמקצועיים ביותר בארץ, כדי שתוכלו להמשיך ולעסוק בעשייה הטכנולוגית, החדשנית ופורצת הדרך שלכם. פנו אלינו עוד היום ונשמח לעזור!

שאלות נפוצות