אין דבר מרגש יותר מאשר לצאת לדרך עם עסק חדש או חברה חדשה שהשקעתם בהם את כל הזמן, המרץ, האנרגיות והמשאבים שלכם. בין אם מדובר על עסק קטן ובין אם על חברה גדולה – ברגע שאתם יוצרים אותם לא רק בכוחות עצמכם אלא בשיתוף מייסד נוסף, אתם חייבים לעגן את תנאי השותפות ביניכם במסגרת הסכם מייסדים. אם תוותרו על חתימת הסכם מייסדים, אתם עלולים למצוא את עצמכם מתמודדים עם לא מעט צרות בהמשך, והנה 3 דוגמאות מתוכן.

הסכם מייסדים – כדי שנושא הכספים יהיה מסודר

אחד מהנושאים הגדולים והברורים בתוך כל עסק או חברה הוא הנושא הכספי. חלוקת הרווחים, ההשקעה של כל אחד מהצדדים, הסכמה סביב נושא ההוצאות והמשכורות ועוד – כל אלו חייבים להיות מעוגנים וחתומים במסגרת הסכם מייסדים. ברגע שלא נחתם הסכם שכזה, הדרך עלולה להיות עקלקלה מאוד ולהעלות לא מעט אי הסכמות ביניכם לאורך הדרך.

הסכם מייסדים יכול למנוע אי הבנות בניהול

ניהול העסק או החברה הוא עניין לא פשוט, בוודאי כשהוא מתחלק ביניכם לבין מייסד נוסף. ניהול העסק יכול גם הוא להיות מעוגן במסגרת הסכם מייסדים, ולהגיע לסעיפים הגדולים והקטנים ביותר כאחד – החל מהניהול בפועל ועד הניהול מאחורי הקלעים.

תחומי אחריות, סדר וארגון בעסק

עוד צרה ארורה במיוחד קשורה לכל הנושא של תחומי וחלוקת האחריות ביניכם. ברגע שאת העסק מנהלים מייסדים שותפים, כל אחד מהם צריך לדעת בדיוק מהם תחומי האחריות שלו, באילו נושאים הוא מתעסק לעומת הנושאים שאליהם הוא לא מתקרב ועוד. בלי הסכם מייסדים שמסדר ומארגן את כל אלו – אתם עלולים להתמודד עם לא מעט מחלוקות בטווח הקצר והארוך כאחד.

המרכז הישראלי לגישור ובוררות – לעלות על דרך המלך

בהיעדר הסכם מייסדים ובזמן התמודדות עם צרה כזו או אחרת, אתם תצטרכו להגיע לדרך פתרון שתוכל להחזיר אתכם למסלול הטוב והתקין שלכם ביחד בתור מייסדים. אנחנו במרכז הישראלי לגישור ובוררות נשמח לסייע לכם לעלות על המסלול הזה, אז פנו אלינו עוד היום ונעמוד לרשותכם בשמחה.

כתבות נוספות

11.09.2023
גישור עסקי בעולם המודרני
22.12.2022
בית המשפט העליון מצופה לחזק את שיטת הבוררות
19.10.2022
האם הליכי גישור יכולים להציל את חיי הנישואין שלכם?