לפני שפורצים עם החברה החדשה לעולם ניגשים לגישור הייטק
מהרגע שבו יצאתם לאוויר העולם עם המיזם שלכם, אתם עושים את הכל כדי להפוך אותו לחברת הייטק פורצת דרך ומצליחה. אתם ביחד עם השותפים העסקיים
כל עסק מתחיל את דרכו בעולם ממקום תמים, מלא אמביציה וחשק להתקדם כמה שיותר קדימה. לעיתים כדי להצליח בעסק אנשים מעדיפים לשלב ידיים עם שותפים עסקיים במטרה להקים עסק משותף עם יותר מוחות חושבים, יותר ידיים עובדות ופחות סיכונים אישיים. אולם לצערנו הרבה מתוך המקרים שמתחילים ברגיל ימין, מוצאים את עצמם הולכים ומתדרדרים לאורך הזמן ומגיעים למצב שבו הם מגיעים לאי הסכמות וויכוחים. מגשר עסקי יוכל להיות לכם לעזר בעניין הזה, אז בואו נראה מה בדיוק התפקיד שלו ואיך כל התהליך מתרחש בפועל.
מגשר עסקי הוא אדם שיש בידיו את הכלים הנכונים לטיפול בהליכי הגישור העסקיים. היות והליך הגישור כולל כמה וכמה שלבים, מגשר עסקי צריך להיות אדם בעל סבלנות גדולה כדי להוות אוזן קשבת לכל אחד משני הצדדים ולשניהם גם יחד, הוא צריך להיות יצירתי וגמיש במחשבתו על מנת להיות מסוגל להציע מגוון גדול של פתרונות לשני הצדדים, הוא צריך להיות ניטרלי לחלוטין ולהגיע אל הדיונים מתוך מקום חסר דעה, ועליו לשמור על סודיות מוחלטת של הדיונים אותם הוא מנהל עם הצדדים – בין אם ביחד ובין אם לחוד.
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!
מגשר עסקי הוא מגשר שמתעסק באופן ספציפי בגישור שקשור לתחום העסקים. מגשר עסקי יוכל לקחת חלק בגישור בין שני שותפים עסקיים, בין לקוח וספק, בין עובד ומעביד ובכל נושא שקשור למערכות היחסים הללו – כולל ענייני שכר, אספקה ועוד.
ברגע שמתקיימת מחלוקת בין שני הצדדים אך הם מבינים שיש בידיהם, לצד המחלוקת, גם לא מעט אינטרסים משותפים – שילוב של מגשר עסקי יכל להיות רעיון נהדר.
מגשר עסקי יכול להגיע ללא כל רקע מקצועי שקשור בדיון שמתקיים בין שני הצדדים. בדרך כלל בתהליכים כמו הליכי בוררות, לדוגמה, יבחרו שני הצדדים בבורר שיודע דבר או שניים על תחום העיסוק שלהם ועל עולם התוכן שממנו הם באים. אולם בתהליך הגישור, היות והדברים עובדים בצורה אחרת, אין כל קשר בין דמות המגשר לבין הידע המקצועי שלו.
להבדיל מתהליך של בוררות, בו הבורר בסופו של דבר קובע את ההחלטה הסופית בעניין הדיון – תהליך הגישור הוא תהליך שבו המגשר הוא מלווה ומנווט הדיון ותו לא. כלומר, כל נושא קבלת ההחלטות מוטל על שני הצדדים, בליווי והכוונה של המגשר, ולכן לא חייב להיות לא כל רקע מקצועי שיסייע לו בקבלת ההחלטה – מהסיבה הפשוטה שהוא פשוט לא זה שמקבל אותה.
שני הצדדים שמגיעים אל תהליך הגישור צריכים לדעת לקראת מה הם הולכים, אז בואו נראה איך זה עובד:
*בשלב הראשון של הגישור ייפגשו שני הצדדים ביחד עם מגשר עסקי וינהלו דיון משותף בו יציג כל צד את עמדתו, טענותיו, בקשותיו והאינטרסים שלו.
*בשלב השני יוכל כל אחד מהצדדים להיפגש עם המגשר באופן אישי, על מנת שיוכל לחלוק איתו מידע חשוב נוסף שאותו הוא מעדיף לא לספר באוזניו של הצד השני.
*בשלב השלישי ייפגשו שוב שני הצדדים עם המגשר, לצורך דיון סופי וניסיון הגעה להסכמות. לאחר שהשלב הזה יבוצע בהצלחה – יוכל המגשר לפנות אל שלב כתיבת ההסכם שעל פיו, מעתה, יוכלו להתנהל שני הצדדים בהמשך הדרך המשותפת או המפוצלת שלהם.
תהליך של גישור הוא תהליך ששונה מכל סוגי התהליכים האחרים כמו דיונים בבית משפט, ליווי של עורכי דין, בוררות ועוד. הוא שונה בכמה וכמה מישורים. המישור הראשון הוא מישור הזמן. בעוד תהליכים משפטיים יכולים לארוך זמן, וכשאנחנו מדברים על זמן אנחנו מדברים כאן על אופציה לכמה וכמה שנים טובות, הליך של גישור הוא הליך קצר שיכול להסתכם בדרך כלל בתקופה של כמה ימים או כמה שבועות בלבד.
המישור השני הוא המישור הכלכלי. בעוד שההוצאות הכספיות על תהליכים משפטיים יכולות להגיע לעשרות אלפי שקלים ואפילו מאות אלפי שקלים, הוצאות של גישור יכולות להסתכם בכמה מאות שקלים או אלפי שקלים בלבד – בין היתר הודות לזמן הקצר שבו התהליך אורך.
המישור השלישי ואולי החשוב ביותר הוא המישור התקשורתי. מישור זה בא לידי ביטוי בצורה מובהקת בתהליכי גישור, שמביאים איתם בדרך כלל שיח פתוח, דיון פורה ורצון ברור של שני הצדדים להגיע לכמה שיותר הסכמות בכמה שפחות זמן ובצורה הנעימה ביותר. זאת להבדיל מהליכים משפטיים שמלווים בדרך כלל בשליפת ציפורניים ומתאפיינים בחוסר בחילה באמצעים מכל סוג.
השיח אולי יכול להיות פתוח בין שני הצדדים, אבל כמה פתוח ונעים שהוא לא יהיה – בסופו של דבר אם שני הצדדים לא מגיעים להסכמות, שום דיון לא הופך לבעל ערך אמיתי ולמעשה נשאר בגדר של טחינת מים. כאן בדיוק מגשר עסקי הופך לרלוונטי.
כאשר שני צדדים עסקיים מתווכחים ביניהם, לא משנה באילו טונים ועל אילו נושאים, בסופו של דבר כל צד מגיע מהעמדה שלו ומתבצר בה. לכן, דיונים מסוג כזה לא מעלים שום מסקנה רלוונטית שיכולה לקדם את הדיון ולהפוך אותו לתוצאות ממשיות בפועל. מגשר עסקי שנכנס לתמונה יכול לאפשר לדיון להתנהל בצורה יותר מקדמת, יותר מכוונת מטרה ובעיקר בצורה שיכולה להתחיל לסכם את הדברים בצורה שטובה לשני הצדדים.
מגשר עסקי למעשה ניצב בדיונים כדי לתת הכוונה ברורה לשני הצדדים. כאשר הוא נוכח בדיון ומקבל את כל המידע הרלוונטי, הוא יכול להתחיל ולבנות מעין דרכי פעולה אפשריות עבור שני הצדדים. הם יכולים כמובן להגיע גם להסכמות בעצמם, אך בדרך כלל ההכוונה של מגשר עסקי תורמת מאוד בנקודה הזאת וממקדת את ההסכמים בין שני הצדדים.
מגשר עסקי אמור להציג בפני שני הצדדים את דרכי הפעולה האפשריות בעיניו, וכן להציג בפניהם את ההשלכות העתידיות של כל דרך פעולה כזו או אחרת. בסופו של דבר, יבחרו שני הצדדים את דרך הפעולה המועדפת עליהם, וביחד יסכמו את הנקודות הרלוונטיות לניסוח ההסכם הסופי.
קיימים כמה וכמה ארגוני גישור שקיימים במדינת ישראל, שיכולים להציע גם קבלת שירות על ידי מגשר עסקי. ניתן בהחלט לגשת אל מרכזים אלו ולהנות משירותים מוזלים שמסתכמים בכ-500 ש"ח לשעת גישור.
לעומת זאת, ניתן גם לבחור באנשים שיש להם רקע מקצועי שמסייע להם לפעול גם בעולם הגישור כמו עורכי דין, שופטים לשעבר ועוד. מה שכן, חשוב לדעת שתמחור שעת גישור על ידי אנשים בעלי רקע מקצועי יהיה תמחור יקר יותר, אך יתרונותיהם ברורים. אם קודם לכן דיברנו על כ-500 ש"ח לשעת גישור, כאן כבר יהיה מדובר על סכומים של כ-2,000 ש"ח לשעת גישור, ולפעמים אפילו יותר.
הבחירה כאן היא עניין לגמרי אישי, אך אנו חושבים שאם אתם ניגשים למחלוקת עסקית עדיף לשלם על מגשר טוב, מקצועי ומנוסה יותר – וכך להגדיל את הסיכוי לצאת עם הסכם שיספק אתכם.
בהצלחה!
מגשר עסקי הוא אדם שיש בידיו את הכלים הנכונים לטיפול בהליכי הגישור העסקיים. היות והליך הגישור כולל כמה וכמה שלבים, מגשר עסקי צריך להיות אדם בעל סבלנות גדולה כדי להוות אוזן קשבת לכל אחד משני הצדדים.
המרכז הישראלי לגישור ובוררות הינו תולדה של שיתוף פעולה לאומי של 30 הארגונים המובילים בישראל, לצורך יישוב סכסוכים על ידי שופטים בכירים בדימוס ומומחים במגוון תחומי משפט, כלכלה, ניהול משברים ומשא ומתן.
גישור, בוררות ויישוב סכסוכים, הן למגזר הפרטי והן למגזר העסקי, בארץ או בעולם.
אנשי המקצוע במרכז הישראלי לגישור ובוררות הם מהשורה הראשונה בישראל. יחד עם זאת, אנו שומרים על מחירים הוגנים ונגישים, שיהיו זולים עבורך משמעותית מהליכים בבתי המשפט.
מהרגע שבו יצאתם לאוויר העולם עם המיזם שלכם, אתם עושים את הכל כדי להפוך אותו לחברת הייטק פורצת דרך ומצליחה. אתם ביחד עם השותפים העסקיים
עולם הנדל"ן מעניין אתכם מאז ומתמיד ורק לאחרונה לקחתם בו חלק באמצעות עסקת רכישה? עוסקים בעולם הנדל"ן למחייתכם ונתקלים בלא מעט מחלוקות ומכשולים לאורך הדרך
גישור עסקי הוא אחד הדברים הנפוצים היום במדינת ישראל בפרט ובעולם בכלל. הסיבה לכך היא ברורה – יותר ויותר אנשים מתמודדים עם מחלוקות ואי הבנות
לא מעט אנשים מגיעים לכדי מחלוקת ואי הסכמות עם אנשים שקשורים אליהם בצורה כזו או אחרת. אין סוף למקרים שבהם שכנים, בני זוג, עובדים ומעבידים
הליכי גישור הם כאלו שידועים בתור הליכים סולידים ונעימים, באופן יחסי, ליישוב סכסוכים. אל הליך הגישור ניגשים אנשים שמתקיימת ביניהם מערכת יחסים מכל סוג שהוא
כל אדם שיוצא לדרך עם עסק חדש, מביא איתו משאלה גדולה להצלחת העסק. ברגע שמדובר על עסק שיוצא לדרך עם יותר משותף אחד, המשאלה הזו
זכויות יוצרים © 2020 כל הזכויות שמורות - המרכז הישראלי לגישור ובוררות
צריכים עזרה? אנחנו פה בשבילכם