לפני שפורצים עם החברה החדשה לעולם ניגשים לגישור הייטק
מהרגע שבו יצאתם לאוויר העולם עם המיזם שלכם, אתם עושים את הכל כדי להפוך אותו לחברת הייטק פורצת דרך ומצליחה. אתם ביחד עם השותפים העסקיים
מרכז גישור הוא מקום שבו ניתנים שירותי גישור מכל הסוגים – החל משלב הגישור ועד שלב ניסוח ההסכם שעל פיו צריכים שני הצדדים לפעול מרגע סיום התהליך. מרכז גישור מכיל בדרך כלל מרחבי דיון וחדרי ישיבות שמאפשרים לשני הצדדים ביחד עם המגשר להיפגש במקום ניטרלי וחף מכל קשר אל שני הצדדים, כך שהדיון בהם יכול להתקיים בצורה נעימה בליווי המגשר. המרכז הישראלי לגישור ובוררות הוא אחר ממרכזי הגישור המובילים בישראל. במרכז תוכלו למצוא הליכי יישוב סכסוכים על כל סוגיהם – גישור, גישור עסקי, בוררות, בוררות עסקית ועוד.
כמה היינו רוצים לחיות בחברה אוטופית, שבה הכל מתנהל כמו שצריך, דיונים מתנהלים בשלווה ובנועם ואין לנו שום מחלוקות בשום נושא, לא אל מול עצמנו ולא אל מול אחרים. היות ומדובר כאן על מצב של עולם מושלם שלא באמת יכול לקרות במציאות, אנחנו מוצאים את עצמנו לא פעם בריבים, ויכוחים, דין ודברים אל מול אנשים שמעולם לא חשבנו שנעמוד בסיטואציה כזו מולם.
במצבים שבהם אנחנו לא יודעים מה לעשות ומוצאים את עצמנו חסרי אונים אל מול הצד השני, ניתן לגשת אל מרכז גישור שיוכל לסייע לכם להגיע להסכמות, תוך דיונים משותפים, ערוץ תקשורת פתוח וליווי צמוד על ידי המגשר עד להגעה לכדי פתרון.
מדובר כאן על מצבי סכסוך שמשתייכים לכל מיני עולמות: סכסוך בין ערים, סכסוך בין מדינות, סכסוך בין שכנים, סכסוך בין עובד למעביד, סכסוך בין שותפים עסקיים, סכסוך בין שני בני זוג ועוד. כל אחד מסוגי הסכסוכים הללו יכול להגיע לכדי פתרון, בליווי של מגשרים, בוררים ואנשים נוספים שעובדים במרכז גישור. מדובר על הליכים מסודרים של יישוב סכסוכים, שיכולים לסייע בפתרון בעיות שנוצרות בין שני הצדדים.
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!
שני צדדים שמרגישים צורך סיוע מצד שלישי על מנת להגיע להסכמות, יכולים לקבוע שהם שוברים את הכלים ופונים אל הליך של משפט שמעביר את ההחלטה לידיים של גורם שלישי. מצד שני, הם יכולי יכולים גם לקבוע שהם ממשיכים לנהל ערוץ תקשורת פתוח ביניהם, נעזרים במגשר ויכולים באמצעותו להגיע להסכמות.
מה שקורה בפועל בתהליך הגישור הוא ששני הצדדים נפגשים ביחד עם המגשר לשיחה ראשונית שבה יוצגו כל הפרטים הרלוונטיים להליך הגישור – מסקנות, טענות, הצגת אינטרסים, בקשות ועוד. אחרי השלב הזה, יגיע שלב נוסף שבו יוכלו כל אחד מהצדדים לפנות אל המגשר בצורה פרטנית, "אחד על אחד", על מנת להציג בפניו דברים נוספים שאותם הוא לא היה מעוניין לחלוק בנוכחות הצד השני. בשלב האחרון תיערך פגישה נוספת בין שני הצדדים עם המגשר, ובה יתקיים ניסיון להגיע לכדי הסכמה.
מדובר כאן על הליך הרבה יותר נעים, קצר וגם עם עלויות נמוכות יותר מאשר הליכים משפטיים שונים. הליך הגישור בא במטרה להתנהלות מכבדת ושמאפשרת מרחב תקשורתי פתוח בין שני הצדדים, כל זאת בליווי המגשר הניטרלי השותף להליך שאותו עוברים הצדדים.
נוכחות המגשר אמנם לא מסתכמת בקביעת ההסכם ולקיחת צד על ידו, אולם היא בהחלט חשובה בניווט השיח, בהצגת האינטרסים של שני הצדדים בפניהם, בניסיון להביא אותם לכדי פשרה ובליווי הצמוד שלהם לאורך הדרך. היות והתפקיד של מגשר עסקי הוא חשוב כל כך, יש כמה וכמה תכונות שצריכות להיות לו שיאפשרו לו לבצע את תפקידו כהלכה.
המגשר צריך להיות סבלני כדי להצליח ולהקשיב בתשומת לב מירבית לשני הצדדים, הוא צריך להיות חף מדעה ולשמור על ניטרליות לאורך כל התהליך, הוא צריך להיות כריזמטי מספיק כדי לנווט את הדיון בצורה טובה שתאפשר לשני הצדדים גם להביע את דעתם מצד אחד, אך מצד שני גם לשמוע את דעתו של הצד השני, והחשוב ביותר – הוא צריך להיות בעל יכולת הכלה לאורך כל התהליך, כך שבין אם הוא יהיה קצר ובין אם הוא יהיה ארוך – הוא עדיין יהיה קשוב וזמין בדיוק באותה המידה.
המטרה של הליך הגישור היא להגיע לכדי הסכמות בין הצדדים כך שהם יוכלו להמשיך בדרך המשותפת שלהם בצורה מסודרת וטובה. היות שכך, המגשר צריך להפגין את כל התכונות הללו לאורך כל ההליך, על מנת לאפשר לו להתנהל באופן שיוכל לממש את המטרה הזו, ולסייע לצדדים לעלות בחזרה על המסלול.
קיימים כל מיני סוגים של סכסוכים בחיים, ומרכז גישור פונה אל כל סוגי הסכסוכים באשר הם במטרה להגיע לכדי פתרון. כל עוד מדובר על שני צדדים שמעוניינים להגיע לפשרה – הם מוזמנים להגיע למרכז גישור ולהנות משירותי גישור בעלות הגיונית.
אל מרכז גישור מגיעים זוגות שעומדים בפני תהליך גירושין, שותפים עסקיים שמעוניינים להפריד את דרכיהם, לקוח וספק שזקוקים לגישור בעקבות ענייני שכר, אספקה ועוד, עובד ומעביד שזקוקים לסיוע, בני משפחה שמתווכחים סביב נושא הירושה ועוד.
ככלל, חשוב להבין שהליך הגישור יכול להתנהל בצורה טובה אך ורק כאשר שני הצדדים, מכל סוג של מערכת יחסים, ישמרו על כבוד הדדי לאורך כל ההליך. צדדים שאינם מסוגלים לשמור על רמת כבוד שכזו, הם צדדים שעבורם הליך הגישור יהיה לא יותר מבזבוז זמן, וכן הוא לא יוכל לממש את מטרתו כהלכה. מערכות יחסים מסוג זה, מומלץ עבורן לפנות להליכים שבהם צד ג' הוא זה שקובע עבורם את דרך הפתרון, כמו הליך בוררות או אפילו הליכים משפטיים.
מרכז גישור הוא מרכז שבא במטרה לתת שירות לכמה שיותר לקוחות, ולכן התמחור של גישור דרך מרכז גישור הוא זול יותר ביחס למגשרים שמציעים שירותים באופן עצמאי כמו עורכי דין שמציעים ליווי בתהליך גישור, שופטים לשעבר שמציעים ליווי בתהליך גישור ועוד. המחירים של אלו יכולים להגיע ל-2000 ₪ לשעת פגישה, ואילו המחירים של שעת פגישה דרך מרכז גישור נמוכים יותר.
לצורך העניין, הליכים משפטיים יכולים להגיע לסכומים של עשרות אלפי שקלים, כך שההבדל הוא בהחלט משמעותי.
ממש לא. שותפים שמעוניינים לסיים את דרכם המשותפת לא מסוגלים לנהל שיח בריא ביניהם, ועומדים במצב שבו הם מעדיפים להציב את ההחלטה לגבי המשך הדרך שלהם בידי גורם שלישי. שותפים אלו פונים בדרך כלל אל הליכים כמו בוררות או הליך משפטי שמתקיים בבתי המשפט.
לעומת זאת, מרכז גישור ומפגשי גישור מיועדים לצמדים שמעוניינים לפתור את הסיטואציה בדרכי נועם ובכוחות עצמם, בליווי של צד שלישי שיהווה אוזן ניטרלית ומכוונת – אך בשום פנים ואופן לא יקבל בשמם את ההחלטה.
כמובן שבמידת האפשר, מומלץ שכן לגשת בשלב הראשון להליך גישור על מנת לנסות ולגשר על הפערים שנוצרו.
בסוף הדיונים שבהם יובאו לידי ביטוי האינטרסים, הדעות וגם המחלוקות של שני הצדדים, המגשר יצטרך לנסח הסכם שעליו יחתמו שני הצדדים. ההסכם יגדיר את המשך דרכי הפעולה של כל אחד מהצדדים מאותו הרגע והלאה, יגדיר את פירוק החברה, חלוקת הרכוש, המשמורת על הילדים או כל נושא כזה ואחר.
להבדיל מהליכים אחרים של יישוב סכסוכים, מי שיחליטו על תנאי ההסכם ויקבעו את הדרך המשותפת מרגע סיום הליך הגישור יהיו שני הצדדים, ולא המגשר בעצמו.
מרכז גישור פתוח לכל ייעוץ או גישור מכל סוג, ומוזמנים לפנות אליו אנשים שמרגישים שהם נמצאים בסכסוך וזקוקים לסיוע בפתרון שלו. תחילה, מומלץ לבחור מרכז גישור שקיבלתם עליו המלצות או ששמעתם עליו דברים טובים. תוכלו לצלצל או לקבוע פגישה פרונטלית ולהבין האם האופי של המרכז, דרכי ההתנהלות שלו והמגשרים שבו מתאימים לכם לביצוע התהליך.
כמובן שתצטרכו להגיע להסכמה מוחלטת בין שני הצדדים לקראת ביצוע התהליך, ולאחר מכן תוכלו להתחיל בו בליווי המגשר הנבחר לטיפול בסכסוך ביניכם.
במהלך הליכי גישור מגלים שני הצדדים בלא מעט מהפעמים שלא יכול להתקיים ביניהם שום שיח מתורבת, איכותי או מקדם. במידה ותהליך הגישור מסתיים בלי הגעה לתוצאות, רשאים שני הצדדים לחדול את התהליך ולפנות אל השלב הבא – בוררות או הליכים משפטיים.
אולם המצב הזה ממש לא חייב להסתיים ככה. הליכי גישור יכולים בהחלט להיעשות בנועם ובתרבות דיון טובה, שתוביל לתוצאות משמעותיות ורלוונטיות לשני הצדדים. תצטרכו לשמור כאן על ראש פתוח, גמישות ורצון להגיע לכדי פשרה, על מנת להצליח להגיע לתוצאות יעילות לשני הצדדים. שיהיה המון בהצלחה!
מרכז גישור הוא מקום שבו ניתנים שירותי גישור מכל הסוגים – החל משלב הגישור ועד שלב ניסוח ההסכם שעל פיו צריכים שני הצדדים לפעול מרגע סיום התהליך.
המרכז הישראלי לגישור ובוררות הינו תולדה של שיתוף פעולה לאומי של 30 הארגונים המובילים בישראל, לצורך יישוב סכסוכים על ידי שופטים בכירים בדימוס ומומחים במגוון תחומי משפט, כלכלה, ניהול משברים ומשא ומתן.
גישור, בוררות ויישוב סכסוכים, הן למגזר הפרטי והן למגזר העסקי, בארץ או בעולם.
אנשי המקצוע במרכז הישראלי לגישור ובוררות הם מהשורה הראשונה בישראל. יחד עם זאת, אנו שומרים על מחירים הוגנים ונגישים, שיהיו זולים עבורך משמעותית מהליכים בבתי המשפט.
מהרגע שבו יצאתם לאוויר העולם עם המיזם שלכם, אתם עושים את הכל כדי להפוך אותו לחברת הייטק פורצת דרך ומצליחה. אתם ביחד עם השותפים העסקיים
עולם הנדל"ן מעניין אתכם מאז ומתמיד ורק לאחרונה לקחתם בו חלק באמצעות עסקת רכישה? עוסקים בעולם הנדל"ן למחייתכם ונתקלים בלא מעט מחלוקות ומכשולים לאורך הדרך
גישור עסקי הוא אחד הדברים הנפוצים היום במדינת ישראל בפרט ובעולם בכלל. הסיבה לכך היא ברורה – יותר ויותר אנשים מתמודדים עם מחלוקות ואי הבנות
לא מעט אנשים מגיעים לכדי מחלוקת ואי הסכמות עם אנשים שקשורים אליהם בצורה כזו או אחרת. אין סוף למקרים שבהם שכנים, בני זוג, עובדים ומעבידים
הליכי גישור הם כאלו שידועים בתור הליכים סולידים ונעימים, באופן יחסי, ליישוב סכסוכים. אל הליך הגישור ניגשים אנשים שמתקיימת ביניהם מערכת יחסים מכל סוג שהוא
כל אדם שיוצא לדרך עם עסק חדש, מביא איתו משאלה גדולה להצלחת העסק. ברגע שמדובר על עסק שיוצא לדרך עם יותר משותף אחד, המשאלה הזו
זכויות יוצרים © 2020 כל הזכויות שמורות - המרכז הישראלי לגישור ובוררות
צריכים עזרה? אנחנו פה בשבילכם